PK | Srp 14, 2023 |
...
PK | Čvc 28, 2023 |
Zítra to bude čtrnáct dní, co jsme se s dcerou Julií zúčastnili velice pěkné akce v Starém Městě pod Sněžníkem v sídle Probio, 16.ročníku Bioslavností. Idea Probia, na kterém řadu měsíců pilně pracovali, bylo téma „PROBIO ve sklenici“! Nafermentovaná a uvařená obilná...
PK | Čvn 24, 2023 |
Udělat jahodové knedlíky jednou v roce, v době kdy jsou všude jahody, je povinnost. Častokrát mi je dělávala moje máma, tentokrát jsem to nechal na dětech a dopadlo to nadmíru dobře. Suroviny: 500 g měkký tvaroh (polotučný) 280 g špaldová polohrubá mouka (dle potřeby...
PK | Čvn 17, 2023 |
Finálním dvacátým kroužkem tohoto školního roku bylo symbolické pečení špaldovo-žitné pizzy. Napadlo mě, že si na kroužku uděláme jídlo, které děti úplně nejvíce bavilo, a tak jako na prvním kroužku, tak i na posledním jsme se pustili do pečení pizzy. Pro úsporu času...
PK | Čvn 14, 2023 |
Začíná nám ovocná sezóna a s ní první druhy, které nám ovocnáři přináší. A to mě inspirovalo k tomu, abychom s dětmi na kroužku vyzkoušeli upéct nevšední bublaninu, na kterou jsem připravil čerstvé jahody a meruňky. Do bublaniny jsme mimo jiné použili velice zdravou...