Greenwayfood

by Petr Klíma

Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Koření pěti vůní je malý zázrak v mojí kuchyni. Tuto voňavou směs používám už roky, především do asijsky laděných jídel. Od minulého roku je navíc k dostání i v bio kvalitě a jak jinak než v Soonnentoru. Pět vůní znamená pět druhů koření, fenykl, anýz, hřebíček,...
Sama doma- vaříme s dětmi z kroužku

Sama doma- vaříme s dětmi z kroužku

Opět jsem dostal možnost zúčastnit se vysílání v České televizi v pořadu Sama doma. A jak jinak než s dětmi, s osvědčenou dívčí dvojkou z hanspaulské školy z 6 A s Linou a Elen. Děvčata se na vysílání moc těšila, připravila si krásné dýňové zástěry a proto nemohla...
Kroužek vaření- špaldový koláč s mákem

Kroužek vaření- špaldový koláč s mákem

Pečení sladkých koláčů je na kroužku vždy velice populární téma, nebylo tomu jinak i na tomto setkání. Na koláč jsme použili jeden z nejkvalitnějších a nejchutnějších druhů mouky, kterou náš tuzemský trh disponuje. Přesně řečeno bio špaldovou bílou a celozrnnou,...
Dýňová polévka s pomerančem

Dýňová polévka s pomerančem

Počet porcí 6 Doba přípravy 60 minut Suroviny: 1 kg dýně hokkaido (cca 800 g po oloupání) slunečnicový olej dle potřeby 80 g červené loupané celé čočky 2 červené cibule 1 vrchovatá lžíce tandoori masala 3 stroužky česneku 80 g sušených rajčat v nakládaných v oleji 1...
Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...