PK | Lis 18, 2023 |
Koření pěti vůní je malý zázrak v mojí kuchyni. Tuto voňavou směs používám už roky, především do asijsky laděných jídel. Od minulého roku je navíc k dostání i v bio kvalitě a jak jinak než v Soonnentoru. Pět vůní znamená pět druhů koření, fenykl, anýz, hřebíček,...
PK | Lis 9, 2023 |
Opět jsem dostal možnost zúčastnit se vysílání v České televizi v pořadu Sama doma. A jak jinak než s dětmi, s osvědčenou dívčí dvojkou z hanspaulské školy z 6 A s Linou a Elen. Děvčata se na vysílání moc těšila, připravila si krásné dýňové zástěry a proto nemohla...
PK | Lis 5, 2023 |
Pečení sladkých koláčů je na kroužku vždy velice populární téma, nebylo tomu jinak i na tomto setkání. Na koláč jsme použili jeden z nejkvalitnějších a nejchutnějších druhů mouky, kterou náš tuzemský trh disponuje. Přesně řečeno bio špaldovou bílou a celozrnnou,...
PK | Lis 4, 2023 |
Počet porcí 6 Doba přípravy 60 minut Suroviny: 1 kg dýně hokkaido (cca 800 g po oloupání) slunečnicový olej dle potřeby 80 g červené loupané celé čočky 2 červené cibule 1 vrchovatá lžíce tandoori masala 3 stroužky česneku 80 g sušených rajčat v nakládaných v oleji 1...
PK | Lis 3, 2023 |
Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...