Greenwayfood

by Petr Klíma

Rozhovor k plánované stávce škol ČT24

Rozhovor k plánované stávce škol ČT24

V pondělí 27.11 proběhla celorepubliková stávka škol a školek proti plánovaným škrtům vlády ve školství. Tak jako zbytek celé Základní škola Hanspaulka a Mateřská škola Kohoutek jsme v jídelně stávku plně podpořili a doufáme v navýšení platů kuchařek, uklízeček a...
Kroužek vaření- dýňové rizoto

Kroužek vaření- dýňové rizoto

K podzimním surovinám bezesporu patří dýně všech druhů, a proto další kroužek nemohl být zaměřený na nic jiného, než na tuto domácí potravinu. Děti opět dostaly jasný úkol, uvařit krémové rizoto z rýže arborio a máslové dýně. Opět bylo potřeba se zorientovat v...
Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Koření pěti vůní je malý zázrak v mojí kuchyni. Tuto voňavou směs používám už roky, především do asijsky laděných jídel. Od minulého roku je navíc k dostání i v bio kvalitě a jak jinak než v Soonnentoru. Pět vůní znamená pět druhů koření, fenykl, anýz, hřebíček,...
Sama doma- vaříme s dětmi z kroužku

Sama doma- vaříme s dětmi z kroužku

Opět jsem dostal možnost zúčastnit se vysílání v České televizi v pořadu Sama doma. A jak jinak než s dětmi, s osvědčenou dívčí dvojkou z hanspaulské školy z 6 A s Linou a Elen. Děvčata se na vysílání moc těšila, připravila si krásné dýňové zástěry a proto nemohla...
Kroužek vaření- špaldový koláč s mákem

Kroužek vaření- špaldový koláč s mákem

Pečení sladkých koláčů je na kroužku vždy velice populární téma, nebylo tomu jinak i na tomto setkání. Na koláč jsme použili jeden z nejkvalitnějších a nejchutnějších druhů mouky, kterou náš tuzemský trh disponuje. Přesně řečeno bio špaldovou bílou a celozrnnou,...