Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek vaření- čerstvé ravioly s brokolicí

Kroužek vaření- čerstvé ravioly s brokolicí

Tak tohle byla teda jízda, čerstvá pasta na kroužku, děti si užili opět mnoho zábavy a vyzkoušeli něco, o čem jsem třeba já v jejich věku neměl vůbec páru. Vše začalo u nás doma testováním strojku na těstoviny KitchenAid, ze kterého vzešel tento recept a následně byl...
Reportáž k plánované změně stravovaní ve školách

Reportáž k plánované změně stravovaní ve školách

V minulém týdnu se u nás v jídelně zastavil štáb z televize Prima, který natočil hned několik záběrů do reportáže, která se týkala především plánovaných změn ve školním stravovaní, spojený s obnovou zastaralého spotřebního koše.  Spotřební koš obsahuje zbytečně velké...
Ravioly s brokolicí a ricottou

Ravioly s brokolicí a ricottou

Nedávno jsem pro děti doma uspořádal velkou premiéru v kuchyni, vytvořili jsme čerstvé těstoviny. Zprvu jsem zvolil ravioli, abychom si vyzkoušeli těstoviny s náplní. A jelikož nám všem chutná brokolice, tak volba surovin na náplně byla jasná. Navíc nám k tomu byl ku...
​Ke svatému Urbanu se vysévá POHANKA

​Ke svatému Urbanu se vysévá POHANKA

Tato proslulá pseudoobilovina se opět navrací a stává nedílnou součástí moderní zdravé stravy. V minulosti byla tato tuzemská surovina běžná – nahrazovala ve stravě například o něco dražší obiloviny, jako byly třeba kroupy či pšenice. Pohanka je ceněna především pro...
Pohankový salát s celerem a sušenými rajčátky

Pohankový salát s celerem a sušenými rajčátky

Nový recept, který jsem připravil do pořadu Sama doma. Tématem byly recepty z pohanky a jelikož se mi při zkoušení tento zimní salát vážně povedl, tak nemohl na natáčené chybět. Suroviny: 70 g světlé pohanky ¼ čerstvého celeru ½ jablka 2 hrstky sušených rajčat v oleji...