Greenwayfood

by Petr Klíma

MLÉČNÁ polévka se zelenými fazolkami a koprem

, ,
MLÉČNÁ polévka se zelenými fazolkami a koprem

 Toto je hodně stará klasika – jedněmi nenáviděné a jinými naopak milované zelené fazolky ve smetanové polévce s bramborem a koprem. Je potřeba to zkusit – ono to vůbec není špatné! Přece jenom ty školní jídelny nebyly až tak zlé, co myslíte?

Počet porcí 5
Doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
1 cibule
4 pl olivového oleje
2 brambory
1 mrkev
1 l sójového mléka
200 ml vody
1 lžíce polévkového koření WURZL
1 čl mořské soli
2 malé bobkové listy
2 kuličky nového koření
200 g zelených fazolek
3 pl citrónové šťávy
1 lžíce kukuřičného škrobu
1dcl sójové smetany

Návod:

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Osmažíme do růžova, zalijeme mlékem a vodou. Vložíme na kostky nakrájené brambory, mrkev, bobkový list, nové koření, polévkové koření a sůl.
  2. Přivedeme k varu a na mírném ohni při občasném míchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Pozor hlavně na začátku, dokud polévka nezavaří, mléko má tendenci se připálit.
  3. Přidáme, oprané, na kousky nakrájené fazolky a vaříme asi 5 minut.
  4. Škrob vložíme do malé misky, zalijeme trochou vody a rozmícháme vidličkou. Pozvolna přiléváme do polévky, dokud nedocílíme vyhovující hustoty. (Je možné, že nebude ani potřeba, že se polévka postupným vařením sama zahustí)
  5. Dochutíme citrónem, dle potřeby dosolíme.
  6. Odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou asi 10 minut dojít.
  7. Nakonec vlijeme sójovou smetanu, zasypeme nasekaným koprem a zamícháme.

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

6.8.2017

Share This