Greenwayfood

by Petr Klíma

Miso KEDLUBNOVÁ polévka s restovanými žampiony

, ,
Miso KEDLUBNOVÁ polévka  s restovanými žampiony

1
Nová jarní inspirace s použitím hrachového misa od Kojibakers, o kterém jsme Vám psal v tomto článku. myslí že je fajn vyzkoušet rize japonsky produkt, vyráběný nedaleko prahy a z lokálních surovin.

Počet porcí 4

Doba přípravy 40

Budeme potřebovat:
1 větší kedlubna
1 mrkev
olej (nejlépe z praženého sezamu)
3 stroužky česneku
1 lžička tymiánu
1 větší ranná brambora
4 lžíce hrachového misa
3 hrstky hnědých žampionů
1 lžička drceného kmínu
petrželka a sezam na posyp

Návod:

  1. Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou kedlubnu a mrkev, po pár minutách přidáme na hrubo nasekaný česnek, který také i se zeleninou 3 minutky restujeme.
  2. Zalijeme 1,2l vody, přidáme tymián, na malé kostičky nakrájený brambor, a vaříme, dokud brambory nezměknou. Odstavíme, několikrát v polévce zapulsujeme tyčovým mixerem, aby se polévka spojila, část zeleniny však zůstane v celku. Nakonec v polévce rozmícháme miso.
  3. Na menší pánvi s troškou oleje zprudka orestujeme na plátky nakrájené žampiony do zlatova, během restování posypte kmínem.
  4. Polévku vlijeme do misky, posypeme žampiony, sezamem a nasekanou petrželkou.

 

 

 

 

 

 

Dovednosti

Zveřejněno

1.6.2020

Vložit komentář

Share This