když prorazila žívá strava do Prahy, ochutnal jsem několik zajímavých ,,raw´´dortíků, od různých dodavatelů nebo prodejců.
Pokusil jsem se tedy o nějaké vlastní a řekl bych, že měly úspěch, i když do toho až tak nevidím. Nyní se vracím do těchto dob
a zavzpomínám na to, co z toho vzniklo. Poslední dobou se spíše řeší, či to raw opravdu je…
10-12 porcí
Doba přípravy 50 minut
Tuhnutí několik hodin
Co budeme potřebovat:
Korpus:
130 g mandlí
4 pl nesířených rozinek
1 pl kokosového tuku
špetka skořice
Kokosová vrstva
150 g kešu oříšků
4 pl kokosového tuku
5 pl strouhaného kokosu
3 pl agáve sirupu
špetka soli
Zelená vrstva
250 g kešu oříšků
4 pl kokosového tuku
4-5 pl agáve sirupu
pár lístků máty
2-3 pl matcha čaje
1 limeta
špetka soli
Návod:
- Všechny kešu oříšky zalijeme vodou a necháme namočené do druhého dne.
- Suché suroviny na korpus vložíme do mixéru, zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným tukem a rozmixujeme do hrubší hmoty. Vložíme na dno menší formy /já použil Ø15cm/ nejlépe vyložené pečícím papírem nebo folií.
- Suroviny na druhou vrstvu opět umixujeme, postupujeme stejně jako u bodu 2. Jen by hmota měla být co nejemnější.
- Kešu vložíme opět do mixéru, přidáme šťávu a kůru z limetky, agáve, mátu, čaj, sůl, zalijeme rozpuštěným tukem a opět rozmixujeme. Hmoty na sebe postupně vrstvíme.
- Necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc, před krájením posypeme přes sítko sušeným čajem. Krájíme nejlépe nožem namočeným v horké vodě.