Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší J . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký. A opět budete překvapeni, že voní po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“ skvěle vytvoří.
Počet porcí 4
Doba přípravy 30 minut
Budeme potřebovat:
100 g tofu natural
1 čl kurkumy
1 – 2 čl černé soli
4 větší růžičky mladého květáku
4 hrstky nahrubo nasekaného libovolného listového salátu
5 ks ředkviček
2 jarní cibulky
1 čl hořčice
4 pl sójového jogurtu
4 lžíce olivového oleje
hrstka kapar
čerstvě mletý barevný pepř
Návod
- V malé misce rozmačkáme tofu s černou solí a kurkumou.
- Do větší misky nakrájíme na kolečka ředkvičky, na plátkovém struhadle nastrouháme květák, přidáme salát a část nakrájené jarní cibulky.
- Přidáme jogurt, hořčici, olej, osolíme, opepříme a zlehka zamícháme.
- Vsypeme nasekané kapary, ½ tofu a zamícháme. Vložíme na talíř a posypeme zbylým tofu a jarní cibulkou.
Můj tip:Na talíři můžeme také posypat pažitkou, servírovat můžeme také s rajčaty.