Greenwayfood

by Petr Klíma

Křupavý kroupový salátek

,
Křupavý kroupový salátek

Salát ze špaldového kernota s mungo klíčky. kukuřicí a ředkvičkami bude skvělým zdrojem vitamínů při jarní detoxikaci.

 4 porce
Doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat:
500 g špaldové kernoto
svazek ředkviček
balíček mungo klíčků
hrnek zrna kukuřice
1 ks mrkev
pažitka
olivový olej
sůl

Návod:

  1. Kernoto propláchneme, zalijeme 2 násobným množství vody, přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut do měkka. Propláchneme v sítku studenou vodou, důkladně scedíme a vložíme do větší misky.
  1. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, na čtvrtky ředkvičky, mungo, kukuřici a na jemno nakrájenou pažitku. Zakápneme olejem, dochutíme solí a důkladně promícháme. Ihned podáváme posypané pažitkou.

2-2

Dovednosti

Zveřejněno

4.12.2015

Vložit komentář

Share This