Greenwayfood

by Petr Klíma

Křupavý kernoto salát s mungo klíčky

,
Křupavý kernoto salát s mungo klíčky

Kernoto neboli mechanicky opracované zrno špaldy je považované za velice zdravou a univerzální surovinu napříč všemi stravovacími styly. Vhodné jako příloha, do polévek, karbanátků ale také v salátech, tak jako je tomu v tomto receptu. Zrno špaldy se nemusí máčet, nevaří se příliš dlouho a jeho vliv na naše zdraví je významný. Obsahuje v první řadě velké množství vlákniny, které dopomáhá především k dobrému trávení. Zrno nám také poskytne některé druhy vitamínů, nebo třeba nezbytné bílkoviny.  Výborně zasytí a proto bychom měli takové obiloviny zařazovat do jídelníčku častěji.

Počet porcí 4
Doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
250 g špaldového kernota koupit
2 hrstky mungo klíčků koupit
2 hrstky kukuřice
1 mrkvička
½ okurky
2 malé stroužky česneku
pažitka
mletý pepř
olivový olej
sůl


Návod:

  1. Mungo naklíčíme podobně jak je tomu v receptu ZDE.
  2. Kernoto zalijeme dvounásobným množství vody a pozvolna vaříme asi 30 minut. Slijeme do sítka, propláchneme vodou a vsypeme do větší misky.
  3. K obilnině přikrájíme na libovolné kousky ředkvičky, mrkev, okurku, vsypeme kukuřici, pažitku, ochutíme solí, pepřem, zalijeme olejem a zamícháme.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

2.9.2018

Share This