Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek vaření 2025 11/12

Kroužek vaření 2025 11/12

Mnoho dětí jsem na posledním kroužku vaření mile potěšil, zařadil jsem jimi oblíbené makarony s bazalkový pestem a cherry rajčátky, velice podobně je připravujeme i ve školní jídelně, vždy si najdou dost strávníků. Tento pokrm je jednoduchý a hlavně rychlý, vyzkoušet ho můžete doma také z receptu zde.

 

Děti jsou dost zkušené na to, aby jim takový recept dělal problémy, stačilo postavit vodu na těstoviny a hned se pustit do výroby bazalkového pesta. Poté už jen zbývalo osmažit na pánvi česnek a vše smíchat dohromady. Samozřejmě nechyběl i parmazán na posyp, bez něj by to nebylo ono.

     
      
  
 

      
       
 

Také jsme vařili rostlinnou frankfurtskou polévku.  Fotek je pomálu, každopádně na kroužku vzniklo pěkné video. Na tuhle lekci k nám dorazila paní z organizace Nesehnutí s projektem Pestré jídelny, ta usiluje o pestřejší a udržitelnější jídlo na školách v ČR.



 

Dovednosti

Zveřejněno

23.3.2025

Share This