Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek- špaldovo-žitná pizza

Kroužek- špaldovo-žitná pizza

Finálním dvacátým kroužkem tohoto školního roku bylo symbolické pečení špaldovo-žitné pizzy. Napadlo mě, že si na kroužku uděláme jídlo, které děti úplně nejvíce bavilo, a tak jako na prvním kroužku, tak i na posledním jsme se pustili do pečení pizzy. Pro úsporu času jsem pro děti namíchal výborné těsto, součástí byla žitná výražková a špaldová celozrnná mouka v bio kvalitě z českých polí. Den předem připravené těsto přes noc v lednici krásně vykynulo a bylo připraveno k procesu.


     

Děti jsem obeznámil s tím, co je SUGO (rajčatová omáčka s česnekem a bylinkami, která se dává na vrch pizzy). Pak už bylo na dětech samotných, vytvořit vlastní placku a nazdobit všemožnými surovinami které byly k dispozici. Některé děti se držely minimalizmu a vytvořily klasickou a poměrně oblíbenou margheritu, další se vrhli na bohatě zdobené pizzy, které hrály barvami. Mohu říct, že většina našich uplynulých kroužků byla hodně barevná a to díky velmi pestré paletě používané čerstvé zeleniny a díky tomu je i ten náš hanspaulský kroužek ojedinělý, tak jako velice kvalitní i pestrá jídla z naší jídelny.



Pak už děti netrpělivě čekaly, až se upeče ta jejich pizza, a mohly si ji rozkrájet domů do krabiček. Doufám že všem jejich dílo chutnalo a budu se těšit, až se setkáme v novém školním roce.

Dovednosti

Zveřejněno

17.6.2023

Share This