Na posledním kroužku jsem opět děti nechal připravit některé z jarních surovin, především špenát a medvědí česnek. V receptu je mimoto doplnily špaldové bio kroupy, smetana a také balkánský sýr. Nakonec z toho vzniklo velice výživné a chutné rizoto neboli špaldoto (recept najdete zde). Děti se ze začátku na tento nezvyklý pokrm nic moc netvářily, především špenát (který je v jídelně u dětí na indexu ne příliš oblíbených surovinách) v nich vyvolává vůbec žádné velké nadšení. Ale postupně, jak se o pokrmu dozvěděly více a začaly suroviny připravovat, tak je to docela bavilo. (Musím podotknout, že děti musí krájet i cibuli, to bylo minule pláče 🙂 .) Navíc jsme si k jídlu také uvařili ztracené vejce, avšak trochu jinak, a to ve fólii, což je pro děti o dost jednodušší postup na rozdíl od klasiky. Někteří se do jídla ihned pustili, část dětí vzala, jak je již zvykem jídlo ochutnat rodičům, tak doufám že všem chutnalo.