Čas strašně letí a my máme na Hanspaulce za sebou už třetí kroužek a já se s malým zpožděním snažím napsat pár vět, co se nám podařilo tentokrát vytvořit. Abych pravdu řekl, tak se vždy snažím vymyslet něco originálního, aby měly děti z kroužku dobrý zážitek a vyzkoušely něco neobyčejného.
Než nám mrazy udeří úplně, tak jsme ještě stihli společně udělat ryze letní pokrm, a to cuketové a mrkvové špagety. (Zeleninové špagety lez vytvořit i třeba z červené řepy, celeru a petržele.) K vyzkoušení byl sipralizér manuální nebo elektrický Kitchnaid, ten prvně zmiňovaný byl kupodivu více populární, děti si vyzkoušely krásnou manuální činnost, která se vám v kuchyni jen tak nepoštěstí. Ve velkém stolním mixéru jsme udělali rajčatové pesto, což slouží jako omáčka, podobná té, kterou používáme na klasické špagety. A na posyp sloužily rozmixované kešu ořechy s lahůdkovým droždím a sušeným česnekem, tato směs slouží jako alternativa ke klasickému parmezánu.
Podrobný recept k vyzkoušení zde: Raw cuketové špagety.
Toto vše dohromady chutná báječně a navíc nám takové raw (syrové) jídlo dodá vitamíny a spoustu živin, to už teď vědí i naše děti z Hanspaulky.