Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek 2023-24 zahájen

Kroužek 2023-24 zahájen

S novým školním rokem na Hanspaulce opět odstartovala další sezona kroužku vaření. Zájem o kulinářské lekce byl velký, pár jedinců jsem bohužel musel z kapacitních důvodů odmítnout. Doufám, že se na ně usměje štěstí v druhém pololetí nebo v dalším roce. Skupina čítá v této sezoně 18 dětí, větší polovina zůstala z minulého roku, další nahradili nováčci z různých tříd , jež příjemně osvěžili kolektiv.

Na počátku jsme se navzájem představili a ihned se pustili do vaření. Tématem prvního kroužku bylo zeleninové lečo, na výběr bylo ze dvou receptů. Jeden klasický z cibule, rajčat, paprik a vajec. Druhý trochu neobvyklý veganský, s červenou čočkou, místo vajec jsme použili tofu s černou solí, podrobný recept přikládám zde. Mimo to si děti opět mohly upéct velice oblíbené bylinkové bagetky, ty jim vždy udělají radost, jak na kroužku tak i v jídelně, kde je často připravujeme. Na kroužku panovala pohoda, všichni nováčci si vedli velmi dobře, skoro jako by s námi vařili i minulý rok. Každý si našel svůj kolektiv, teamová práce fungovala náramně a to je na kroužku nejdůležitější. Už nyní se můžeme těšit na další setkání.




Dovednosti

Zveřejněno

23.9.2023

Share This