Tento pokrm by měl sloužit jako příloha nebo teplý salát. Už jen proto, že kapusta není úplně rozvařená a na talíři zůstává lehce křupavá.
Počet porcí 3-4
Doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
2 hrsti oloupaných mandlí
hrst sušených rajčat
½ větší kapusty včetně zelených listů
5 lžic olivového oleje
1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
4-5 stroužků česneku
mořská sůl
čerstvě mletý barevný pepř
Návod
- Na malé pánvičce osmahne nasucho mandličky do hněda. Sušená rajčata vložíme do misky a zalijeme 2 dcl vroucí vody.
- Do většího hrnce s rozehřátým olejem vsypeme na hrubší proužky nakrájenou kapustu, rozmarýn a restujeme, dokud nepustí šťávu (nakrájené zelené listy necháme stranou a přidáme do pokrmu později).
- Postupně přidáváme nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme a podlijeme výluhem z rajčat. Přisypeme nahrubo nasekaná rajčata a dusíme asi 10 minut. Přidáme zbytek zelených listů a opět 5 minut podusíme. Kapusta by měla být křupavá, ale ne příliš tvrdá. Dle potřeby ochutíme solí a přisypeme opražené mandličky.
Můj tip:
Pokrm se dá sníst pouze samotný s pečivem, nebo k němu můžeme podávat plněné bramborové knedlíky.