Greenwayfood

by Petr Klíma

Ječné noky se špenátem

,
Ječné noky se špenátem


Nedávno jsem uveřejni výživný článek, jak využít v kuchyni ječné produkty, proto k tomu přikládám tento doplňující recept z ječných vloček. Totálně zelené noky se špenátem, možná trochu škoda že jsem nestihl na zelený čtvrtek.


 

 Počet porcí
Doba přípravy 25 minut

Budeme potřebovat:
150 g ječných vloček
1 lžička mořské soli
1 lžička lahůdkového droždí
3 hrstky baby špenátu
2 stroužky česneku
1 lžíce pohankové mouky

Návod:

  1. Vločky vsypeme do nádobky mixeru, přidáme sůl, droždí, a zalijeme mírně nad povrch vroucí vodou, zamícháme a necháme 5 minut nabobtnat.

  2. Přidáme opraný špenát, česnek, mouku a rozmixujeme tyčovým mixerem.

  3. Lžící tvarujeme noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody, necháme zavařit dvě minuty, scedíme a ihned podáváme.

Můj tip co dál: my jsme tento den měli noky jako přílohu k dušené smetanové mrkvičce , jako bílkovina zde sloužil kukuřízek od Veta, ten nám moc chutná, vždy mám pár balení v lednici, stáčí jen na chvíli šoupnout do trouby a je hotovo. Tyto noky je také výtečné pouze rozmíchat v bazalkovém či rajčatovém pestu, navrch veganský parmazán, jednoduše dobré.

Jak to udělat trochu jinak: hrst špenátu můžete nahradit medvědím česnekem, do noků můžete také přidat špetku mletého muškátu.

2 komentáře

    • Jsou vážně moc jemné a lahodné, dovedl by si představit i se spařenými kopřivami. Jo a překlep opravuji, ono to někdy samo korekturou naskočí, ale je to vážně směšné, je pravda že ve chlívě jsem ještě žádné jídlo nepřipravoval. 🙂

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

2.4.2021

Share This