Javanská specialita tempeh z fermentovaných sójových bobů ve velice lahodném salátu. Opět je tu evergreen posledních týdnu v naší restauraci. Je to jednoduché a ingredience velice dostupné.
Počet porcí 2
Doba přípravy 70 minut
Budeme potřebovat:
1 balení uzeného tempehu
1/2 římského salátu
1/2 žluté papriky
hrstka nakládaných sušených rajčat
1 malá červená cibule
1 lžíce sušeného oregana
1 hrstka čerstvé bazalka
1 stroužek česneku
olivový olej
mořská sůl
mletý pepř
Návod:
- Do mísy nakrájíme nahrubo tempeh, římský salát, na malé kousky nakrájenou papriku, rajčata a na klínky cibuli.
- Zasypeme bylinkami, přidáme utřený česnek, zakápneme olejem, osolíme, opepříme, zlehka zamícháme a můžeme podávat.
Můj tip:
Před přípravou můžete také tempeh zlehka osmahnout na pánvi, poté nechat vychladnout.