Greenwayfood

by Petr Klíma

HRSTKOVÁ polévka

HRSTKOVÁ polévka
Od všeho hrstka. Polévka, která je sytá, ale hlavně docela jednoduchá. Luštěniny a kroupy ji dělají pěkně hustou a bohatou.
Možná jste ve zdravé výživě narazili na  sáček s názvem polévkovou směs od CL. Tento recept je návod jak z ní vykouzlit dobrou polévku pro celou rodinu. Jedinou nevýhodou této směsi asi je, že obsahuje ječné kroupy, tudíž není vhodná pro celiaky.

DSC_0231

DSC_0209

4 – 5 porcí
doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat:
2 menší cibule
100 g polévkové směsi
1 mrkev
1 lodyhu řapíkatého celeru
2 hrstky špenátových listů
1 malý mladý pórek
1 – 2 stroužky česneku
1 čl drceného kmínu
1čl mořské soli
2 pl sójové omáčky
4 pl olivového oleje
1 čl majoránky
petrželka na posypání

DSC_0176

Návod:

  1. Polévkovou směs je dobré mít několik hodin namočenou, uvaří se rychleji (není to však podmínkou).
  2. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a řapík a opět orestujeme.
  3. Nakonec přidáme rozetřený česnek s kmínem a také lehce zasmažíme.
  4. Zalijeme 2 l vody, vsypeme polévkovou směs, osolíme a pozvolna vaříme, dokud hrách nezačne měknout.
  5. Ke konci přidáme sójovou omáčku, na menší kousky nasekaný špenát, nakrájený pórek, majoránku a vaříme asi minutu.
  6. Přikryjeme pokličkou a necháme polévku dojít. Po 20 minutách nabydou kroupy obsažené v polévkové směsi a polévka bude pěkně hustá.
    -Misky které vidíte na obrázku pochází z Eliášova obchodu na Dejvické.
    DSC_0151

 

 

3 komentáře

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

28.10.2016

Share This