Kořenící směs nebo spíše pikantní pasta Harissa se používá ve světě velice běžně, u nás se používá jenom zřídka. Koření je jemně pikantní a tak je dobře použitelné především v orientálních receptech. Sonnentor tuto směs zařadil mezi novinky v minulém roce a já od té doby měl možnost použít v některých jídlech, vybírám proto tento recept, který by vás mohl zaujmout.
Počet porcí 4
Doba přípravy 20 minut
Suroviny:
plechovka uvařené cizrny
malá hrstka naložených suš. rajčat
1 lžíce sezamové pasty tahini
1 stroužek česneku
1 lžička koření harissa
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
mořská sůl
červená cibule a petrželka na zdobení
Návod:
1. Všechny suroviny vložíme do mixeru a umixujeme jemný hummus, dle potřeby přelijeme trochu vody, aby se vám směs lépe mixovala.
2. Nakonec vmícháme část na jemno nakrájené cibule a petrželky, zbytek cibule využijte na servírování humusu tak jako je na obrázku.
Můj tip : servírujeme s čerstvou zeleninou nebo pečivem.