Abych pravdu řekl, tak moc nevím, jaký zelný salát se vyrábí ve Francii. Každopádně vím, že do francouzské kuchyně bezesporu patří hořčice, zelené fazolky nebo bylinka estragon. No a tak trochu náhodně vznikl tento jednoduchý salát. Rád bych také doporučil, do takových salátů používat zelí špičaté, je měkčí a právě proto je na takovouto rychlou úpravu ideální.
Počet porcí 4
Doba přípravy 20 minut
Budeme potřebovat:
400 g bílého zelí (špičaté nejlépe)
150 g zelených fazolek
1 lžíce mořské soli
1 červená paprika
2 lžíce sušeného estragonu
3 lžíce hrubozrnné hořčice
1 stroužek utřeného česneku
3 lžíce citronové šťávy
3 lžíce olivového oleje
petrželka na posyp
Návod:
- Zelí nakrájíme na hrubší kostky, vsypeme do misky, osolíme a rukama pomačkáme, aby zelí změklo.
- Fazolky očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou, překrájíme na menší kousky.
- Do mísy se zelím přidáme na kostičky nakrájenou papriku, fazolky, zbytek surovin a zamícháme. Necháme nejlépe 20 minut v chladu odležet. Nakonec zasypeme na jemno nasekanou petrželkou.