Výborný salát, který lze podávat jako hlavní chod k obědu. Dodá spoustu živin a energie po zbytek dne.
doba přípravy 40 minut
Počet porcí 4
Budeme potřebovat:
300 g zelené čočky
500 g dýně Hokaido
350 g čerstvého špenátu
2 hrstky namočených brusinek
špetku muškátového květu
2 pl sezamu
olivový olej
tymián
citrón
sůl
Návod:
- Čočku vaříme do měkka (asi 30 minut od varu).
- Dýni nakrájíme na větší kostky, zalijeme částí olivového oleje, posypeme tymiánem a upečeme v troubě na 170° do poloměkka (asi 15 minut). Ke konci pečení přidáme sezam a promícháme. Vše necháme důkladně vychladnout.
- Čerstvý špenát důkladně propereme a nasekáme na větší kousky. Přidáme zbytek surovin, osolíme, zakápneme olejem a citronem. Vše důkladně promícháme a můžeme servírovat. Na talíři opět můžeme posypat sezamem.