Nevšední koláč zcela bez cukru na celozrnném korpusu s dýňovými semínky.
Doba přípravy 75 minut
8 porcí
Co budeme potřebovat:
Těsto:
125 g palmového tuku
250 g celozrnné mouky pšeničné hladké
12 pl vlažné vody
hrst dýňových semen
Náplň:
800g dýně Hokaido
100 g nastrouhaného tofu natural
8 pl agávového sirupu
2 ks hřebíčku
1 čl skořice
2 čl citronové kůry
700 ml vody
3 pl sušeného sójového nápoje
100 g sójové šlehačky (není nutná)
Příprava a zpracování těsta
- Tuk si nastrouháme na hrubším struhadle do proseté mouky a propracujeme spolu se semínky. Přidáme větší část vody a vypracujeme těsto, dle potřeby vodu doléváme, ale dáváme pozor, aby se nelepilo.
- Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme formu a přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme do mrazáku a ponecháme až do doby, kdy bude připravena náplň.
Náplň a dokončení
1. Dýni rozkrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostky. Dáme do většího hrnce s hřebíčkem, skořicí, zalijeme vodou a vaříme do měkka asi 25minut. Necháme mírně zchladnout, přidáme tofu, sirup, kůru a umixujeme do jemného krému.
2.Nalijeme do připravené formy a na 175º pečeme 35minut. Necháme důkladně vychladnout, posypeme sušeným sójovým nápojem, skořicí a dozdobíme šlehačkou.
Dýňová semínka do těsta mají být umletá nebo jen tak vcelku? A dýně se má mixovat i s tou vodou? Děkuji 🙂