Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během celé zimy.
5 porcí
doba přípravy 50 min
Budeme potřebovat:
300 g opracované dýně hokaido (i se slupkou)
2 lodyhy řapíkatého celeru
1 mrkev
1 ½ pl nasekaného rozmarýnu
1 velkou červenou cibuli
1 střední červená řepa (300 g před oloupáním)
1 čl sypkého polévkového koření
1 čl mořské soli
1 ½ pl kukuřičného škrobu
petrželová nať
olivový olej
Návod:
- Dýni nakrájíme na rovnoměrné kostky, zalijeme olejem, osolíme, zamícháme a vložíme do trouby. Pečeme na 180º téměř do poloměkka.
- Mrkev a celer nakrájíme na kostky, chvíli orestujeme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, rozmarýn a opět restujeme do zhnědnutí.
- Zalijeme 1 l vody, přidáme na kostky nakrájenou řepu, sůl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud dýně nezačne měknout. Zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve 100 ml vody. Nakonec vsypeme dýni s nasekanou čerstvou petrželovou natí a důkladně promícháme. Dle potřeby dosolíme.
Můj tip:
Pro zjemnění můžeme přidat trochu sójové smetany. Přílohou mohou být brambory, rýže nebo pečivo. Do jídla také můžeme přidat předem uvařenou luštěninu či uzený tempeh.
Prave jsem Vas objevila pres Pravy domaci casopis. Ziji v Recku a suroviny na tento recept jsou jeste na trzich ve vyborne kvalite;-)
Miluji jednoduche recepty.
Dekuji za inspiraci!
Sarka
Díky za ohlas, jsem rád že z receptů čerpáte. U nás je dýně s řepou také stále dostupná z letošní úrody.