Věděli jste, že se cukety dají jíst syrové, stejně jako třeba okurky? Tentokrát jsem zvolil k cuketě dresink, který děláme i u nás v restauraci. Salát je jednoduchý ale hlavně osvěžující.
Počet porcí 4
Doba přípravy 15 minut
Budeme potřebovat:
2 mladé barevné cukety
hrstka čerstvých listů máty
4 lžíce sójového jogurtu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice (nebo kremžské)
lžíce citrónové šťávy
mořská sůl
mletý pepř
pažitka na posyp
Návod
- Cuketu nastrouháme do větší mísy na plátkovém struhadle.
- Do malé misky vsypeme nasekanou mátu a zbytek surovin na dresink. Rozmícháme lžičkou.
- Dresink přimícháme k cuketám a dle potřeby dosolíme.
- Posypeme pažitkou.