Tento chesecake se u nás v restauraci velice dobře zabydlel, když nám to dobře vychází, tak ho děláme několikrát za týden a nikdy nemá nouzi o svého zákazníka. Je pravda že tento recept nejspíše znáte už z mojí Zeleninové kuchařky, nyní jsem ho chtěl mít i na blogu aby ho měl možnost vyzkoušet každý, vážně stojí za to!
Počet porcí 8-10
Doba přípravy 60 minut
Doba tuhnutí 12 hodin
Budeme potřebovat:
1 balení jáhlových piškotů (Natural Jihlava)
100 g pohankových vloček
50 g kokosového tuku
800 g tofu natural (hedvábné nejlépe)
100 ml sójové smetany
2 bio citrony
100 ml agávového sirupu
Poleva:
150 ml sójové smetany
100 g kokosového tuku
2 pl raw kakaa
3 pl agávového sirupu
citrusová kůra a plátky mandlí a ozdobení
Návod:
- Sušenky a vločky umeleme na jemno v mixéru, zalijeme rozpuštěným tukem a zamícháme. Vsypeme do formy s pečícím papírem a vytvarujeme přes celé dno.
- Tofu se smetanou vložíme do mixéru, přidáme kůru a šťávu z citrónů, sirup, umixujeme do jemného krému. Přemístíme do připravené formy a stěrkou zarovnáme.
- Pečeme v předem na 150°C vyhřáté troubě 30 minut.
- Ve vodní lázni rozehřejeme tuk, smetanu a sirup, dokud se tuk nerozpustí. Přidáme kakao a důkladně rozmícháme metličkou. Polevu na cheesecake naléváme 5 minut po vyjmutí dortu z trouby. Posypeme mandlemi.
- Necháme v chladném místě ztuhnout a potom vychladnout v lednici, nejméně 12 hodin. Dříve by se mohl dort hůře krájet.
- Před krájením můžeme opět ozdobit kůrou z citronu.