Greenwayfood

by Petr Klíma

Celerový salát s praženými lískovými ořechy

Celerový salát s praženými lískovými ořechy

Teplé dny a přicházející léto si bude žádat nové a nevšední recepty, které obohatí váš stůl. Proto opět posílám tento zajímavý celerový salát s praženými oříšky a směsí řeckých bylin, které seženete jak jinak něž od Sonnetoru..

Počet porcí 4 svačinové
Doba přípravy 50 minut

Suroviny:
100 g neloupaných lískových ořechů
1 středně velký celer
čerstvá plochá petrželka
dresink
3 lžíce vinného octa
1 lžíce řeckého koření
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli

Návod:

1. Lískové ořechy vsypeme na pekáček a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C, opečeme dokud nezačnou slupky praskat a tmavnout, vyjmeme z trouby a jakmile bude možné, rukama odrolíme slupky (pro úsporu času opečte ořechů dvojnásobné množství pro opětovné použití nejen do salátů).

2. Celer nakrájíme na tenké nudličky (můžete použít  i spiralizér jako já, tento se nám stal doma nyní skvělým pomocníkem), také lze jen nahrubo nastrouhat. Vsypeme do větší mísy, přidáme ořechy, nasekanou petrželku a zalijeme dresinkem, zamícháme a necháme chvíli uležet.

Dovednosti

Zveřejněno

25.12.2023

Share This