Tento salát se u nás v restauraci už párkrát objevil, akorát v něm teda chybělo právě jidášovo ucho. Na černé houbě mě nejvíc baví její konzistence, v jídle vždy pěkně křupavá, rozvařit ji není možné. Akorát nijak nechutná, je potřeba ji krátce naložit tak, jak je tomu třeba v tomto receptu.
2 porce
Doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat
2 malé trsy sušeného jidášova ucha
1 stroužek česneku
2 pl sójové omáčky
½ chilli papričky
2 pl olivového oleje
½ brokolice /nejlépe bio/
hrst kešu oříšku /opražených v troubě nebo na pánvi/
Návod:
- Houbu zalijeme vroucí vodou a máčíme nejméně 1 hodinu. Potom přivedeme k varu a vaříme nejméně 20 minut. Scedíme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do malé misky, přidáme utřený česnek, omáčku, nasekané chilli a rukou prohněteme. Vložíme do lednice na ½ hodiny.
- Brokolici nakrájíme na růžičky, vložíme do vroucí vody a vaříme 2 minuty. Scedíme a ihned vložíme do hodně studené vody, dle potřeby vodu ještě jednou vyměníme. Scedíme, přisypeme k jidášovu uchu. Vsypme kešu, lehce osolíme a důkladně zamícháme.
Můj tip:
Do salátu také můžete přidat koření. Např. římský kmín nebo třeba špetku muškátu.