Moje náklonnost k asijské kuchyni je velká, což je možná na některých receptech vidět. Jsou to jídla rychlá, ale přitom velice chutná. Napadlo mě chřest upravit s nádechem Asie – mírně pikantně a sladkokysele po limetě a sójové omáčce.
Můj tip:
Chřest lze restovat i bez předvaření, musí se restovat pozvolna. Předvařením se vyvarujete toho, že by mohl být trochu tužší. Pokud ho předvařovat nebudete, je třeba ho více oloupat nebo vybírat hodně tenké a mladší chřesty.
2 porce
doba přípravy 25 minut
Budeme potřebovat:
8 ks bílého chřestu
2 jarní cibulky
1 chilli papričku
2 stroužky česneku
čerstvý koriandr
1 limetu
sezamový olej
sojovou máčku Tamari
sezam /natural + černý/
Návod
- Chřest oloupeme, vršky ponecháme. Tvrdší konce odřízneme (asi 2 cm).
- Chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 4 minuty. Důkladně scedíme a vložíme na pánev s rozehřátým olejem, restujeme ze všech stran do zlatova. Ke konci přidáme nasekané chilli, plátky česneku, nahrubo nakrájenou cibulku, sezam a zlehka orestujeme.
- Odstavíme a zastříkneme sójovou omáčkou a šťávou z limety. Na talíři posypeme čerstvým koriandrem.