Veganská verze oblíbeného salátu s celozrnnými krutonky
4porce
Doba přípravy 30minut.
Budeme potřebovat
1ks římského salátu
200g cherry ráčátek
1ks seitanu speciál
5krajíců celozrnného žitného chleba
400g sójový jogurt
2pl hořčice s fruktózou
2pl sójové omáčky
4pl olivový olej
1pl polévkové směsí
Návod:
1.Chléb nakrájíme na kostičky. Vložíme na plech a pečeme na sucho 10minut na 170º. Vyjmeme z trouby, posypeme polévkovou směsí, polijeme částí oleje a pečeme do zlatova dalších 15minut.
2. Seitan nakrájíme na menší kousky, polijeme sójovou omáčkou, druhou částí oleje a taky pečeme 20minut. Obě suroviny necháme důkladně vychladnout.
3. Římský salát nakrájíme nahrubo, rajčátka na půlky. Jogurt rozmíchám s hořčicí. Vše spojíme dohromady.
4. Salát servírujeme na hlubokém talíři posypaný seitanem a krutony.