Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek vaření 2025/8

Kroužek vaření 2025/8

Vždy když ve školní jídelně na Hanspaulce zařadíme na jídelní lístek bramboráčky, tak si toto jídlo najde mnoho strávníků. A i proto mě toto klasické české jídlo inspirovalo zařadit na program našeho kroužku vaření. Vězte že strouhání brambor bylo pro děti docela...
Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Tato pikantní rýže je poměrně jednoduchá záležitost, jen je potřeba pár klíčový surovin. V první řadě je to kimchi, ať už domácí anebo kupované, to je jedno. Dále je nutné si dopředu uvařit rýži, nechat vychladnou, aby se drolila, já do tohoto jídla používám vždy rýži...
Datlová bábovka s mákem a citronem

Datlová bábovka s mákem a citronem

Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...
Kroužek vaření 2024/ 7

Kroužek vaření 2024/ 7

Poslední kroužek vaření tohoto kalendářního roku na ZŠ Hanspaulka byl jak je již tradicí ve znamení pečení perníčků ve velké školní kuchyni. A nebyly to ledajaké perníčky, ty naše byly z žitné vejražkové mouky Probio . Děti si to náramně užily, vytvořily spoustu...
Cibulovo-rajčatová polévka s křenem

Cibulovo-rajčatová polévka s křenem

Křen k zimě tak nějak patří, pojďme ho pro změnu vyzkoušet v polévce. Pamatuji se, když jsme na zahradě mívali trs křenových listů, no a když přišlo třeba na křenovou omáčku, tak šel do akce rýč, a nebylo vždy úplně lehké ho ze země dostat. Obzvláště když už...