Greenwayfood

by Petr Klíma

Red velvet cupcaky

Red velvet cupcaky

Už dlouho jsme doma plánovali, že musíme vyzkoušet tyto krásně barevné cupcaky. A právě blížící se svátek Valentýna k tomu přímo vybízel. Bylo potřeba sehnat pár důležitých surovin, třeba gelovou červenou barvu red velvet, tu jen tak v běžných obchodech nenajdete,...
Kroužek vaření 2025/10

Kroužek vaření 2025/10

První kroužek druhého pololetí odstartoval velkolepě, s příchodem svátku sv. Valentýna jsem pro děti připravil recept na velice oblíbené red velvet cupcaky. Většina dětí tento neobvykle červený zákusek znalo, není divu, red velvet cake si dnes můžete dát v mnoha...
Smetanové těstoviny s žampiony a špenátem

Smetanové těstoviny s žampiony a špenátem

Umami je vedle čtyř základních chutí, které všichni známe, pátou chutí. Název je odvozený z japonských slov umai (lahodný) a mi (chuť). Směs je takovým chameleonem mezi kořeními, který zvýrazňuje chuť všech druhů pokrmů, ať už polévek, omáček, masa nebo zeleniny. Já...
Kroužek vaření 2025/9

Kroužek vaření 2025/9

Témata kroužku vaření většinou vymýšlím spontánně na poslední chvíli, nikdy není přesný plán, co se bude během školního roku vařit. Má to však jisté výjimky, jsou vybraná jídla která se každý rok opakují, oblíbené pokrmy které děti baví. Především sushi, tortilly,...
Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Tato pikantní rýže je poměrně jednoduchá záležitost, jen je potřeba pár klíčový surovin. V první řadě je to kimchi, ať už domácí anebo kupované, to je jedno. Dále je nutné si dopředu uvařit rýži, nechat vychladnou, aby se drolila, já do tohoto jídla používám vždy rýži...