Greenwayfood

by Petr Klíma

Jarní kopřivové muffiny: 

,
Jarní kopřivové muffiny: 

Suroviny:
100 g mouka pšeničná bílá hladká
120 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá
sůl mořská jemná
100 g uzeného tempehu
100 g mladých kopřiv nebo listového špenátu
2 lžičky prášek kypřicí do pečiva
100 g sýr gouda
2 ks vejce
200 ml podmáslí
hrst naťové petržele nebo medvědího česneku
70 g máslo

Návod:
1. Troubu předehřejeme na 180°C.
2. Tempeh nakrájíme na kostky a orestujeme v pánvi dokřupava.
3. Kopřivy vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou, necháme minutu ve vodě, poté scedíme a důkladně vyždímáme, poté nasekáme najemno.
4. V míse smíchejme mouku, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a 2/3 nahrubo nastrouhaného sýra. (Zbytek sýra necháme na dokončení a posyp muffinů.) V jiné nádobě prošlehejme vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí přilijeme k suchým přísadám a promíchejte. Přimícháme zchladlý tempeh, špenát a nasekanou petržel.
5. Těsto rozdělíme do připravených košíčků na muffiny (můžete naplnit na okraj košíčku) a posypeme zbylým sýrem. Pečeme 18–20 minut dozlatova.

Dovednosti

Zveřejněno

19.3.2023

Vložit komentář

Share This