Další koláč který můžete vyzkoušet z mé oblíbené ječné kaše Tsampa. Jarní rebarbora a jahody jsou nepřekonatelnou kombinací v koláči vždy fungují skvěle, vyzkoušejte.
Počet porcí 8
Doba přípravy 50 minut
Suroviny:
200 g kaše Tsampa
20 g vanilkového pudinku
1 lžička jedlé sody
40 g slunečnicového oleje
250 ml sójového mléka
80 g rýžového sirupu nebo medu
drobenka
20 g ztuhlého kokosového tuku
30 g třtinového cukru
30 g kaše Tsampa
tuk na vymaštění formy
rebarbora a jahody
plátky mandliček na posyp
Návod:
- Do větší mísy prosejeme kaši, přidáme pudink, sodu a zamícháme.
- Všechny suroviny na drobenku rukama spojíme v sypkou konzistenci.
- V menší misce metličkou rozmícháme olej, mléko pokojové teploty a sirup. Přidáme k suchým surovinám , zamícháme a vlijeme do vymaštěné a kaší vysypané formy o příměru 20 cm.
- Poklademe kousky oloupané rebarobory, opranými jahodami, posypeme drobenkou.
- Pečeme ve vyhřáté troubě prvních 10 minut na 180°, a díle 20 minut na 165 °C.
- Koláč je díky sirupu méně sladký, dle potřeby můžete posypat moučkovým cukrem.
Můj tip: ovoce dle sezony střídáme, následují třešně, meruňky broskve nebo třeba maliny.