tradiční moučník italského původu z netradičních surovin. Běžnou smetanovou chuť zde vytváří ovesná smetana s doplňkem sušeného ovoce, kokosu, mandlí a voňavého koření. Vše výtečně doplňuje zredukovaná brusinková šťáva s lesním ovocem.
6-8porcí
Doba přípravy 25minut
Budeme potřebovat
4 ovesné smetany OATLY
hrst rozinek
hrst brusinek
1 velký panák rumu
hrst strouhaného kokosu
3 pl mandlových lupínků
1 lčl perníkového koření
2 pl třtinového cukru hnědého
1 vanilkový cukr
2 tyčinka agar-agaru
1 čl čerstvého strouhaného zázvoru
1 dcl brusinkové šťávy BIO Eden
4 lžíce třtinového cukru hnědého
100 g mraženého lesního ovoce
6-8 formiček /používám silikonové/
Návod
- Tyčinky agar-agar si namočíme na zhruba 1 hodinu do studené vody.
- Rozinky s brusinkami zalijeme rumem a troškou vody, které necháme také asi hodinu máčet.
- Zbytek suchých surovin, vyždímaný agar a ovoce vložíme do hrnce s tlustým dnem, přidáme smetanu, zázvor a vše přivedeme k varu.
- Krátce povaříme, dokud se agar důkladně nerozpustí.
- Hotovou směs naléváme naběračkou do připravených formiček, nejdříve dáme do každé směs ovoce a ořechů rovnoměrně na dno. Potom přidáváme zbytek tekutiny.
- Vložíme do lednice a necháme ztuhnout nejméně 2 hodiny.
- Omáčka: Na pánev vlijeme brusinkovou šťávu, přidáme cukr a vaříme, dokud důkladně nezhoustne.
- Odstavíme z plotny a přidáme povolené a scezené lesní ovoce
- Hotovou panna cottu vyklopíme na talířek a přelijeme vychladlou omáčkou
Přeji dobrou chuť a příjemně strávené svátky