Greenwayfood

by Petr Klíma

Vánoční ovesná panna cotta s brusinkovou omáčkou

,
Vánoční ovesná panna cotta s brusinkovou omáčkou

tradiční moučník italského původu z netradičních surovin. Běžnou smetanovou chuť zde vytváří ovesná smetana s doplňkem sušeného ovoce, kokosu, mandlí a voňavého koření. Vše výtečně doplňuje zredukovaná brusinková šťáva s lesním ovocem.

 6-8porcí
Doba přípravy 25minut

Budeme potřebovat
4 ovesné smetany OATLY
hrst rozinek
hrst brusinek
1 velký panák rumu
hrst strouhaného kokosu
3 pl mandlových lupínků
1 lčl perníkového koření
2 pl třtinového cukru hnědého
1 vanilkový cukr
2 tyčinka agar-agaru
1 čl čerstvého strouhaného zázvoru
1 dcl brusinkové šťávy BIO Eden
4 lžíce třtinového cukru hnědého
100 g mraženého lesního ovoce
6-8 formiček /používám silikonové/

 Návod

  1. Tyčinky agar-agar si namočíme na zhruba 1 hodinu do studené vody.
  2. Rozinky s brusinkami zalijeme rumem a troškou vody, které necháme také asi hodinu máčet.
  3. Zbytek suchých surovin, vyždímaný agar a ovoce vložíme do hrnce s tlustým dnem, přidáme smetanu, zázvor a vše přivedeme k varu.
  4. Krátce povaříme, dokud se agar důkladně nerozpustí.
  5. Hotovou směs naléváme naběračkou do připravených formiček, nejdříve dáme do každé směs ovoce a ořechů rovnoměrně na dno. Potom přidáváme zbytek tekutiny.
  6. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout nejméně 2 hodiny.
  7. Omáčka: Na pánev vlijeme brusinkovou šťávu, přidáme cukr a vaříme, dokud důkladně nezhoustne.
  8. Odstavíme z plotny a přidáme povolené a scezené lesní ovoce
  9. Hotovou panna cottu vyklopíme na talířek a přelijeme vychladlou omáčkou

Přeji dobrou chuť a příjemně strávené svátky

Dovednosti

Zveřejněno

5.12.2015

Vložit komentář

Share This