Greenwayfood

by Petr Klíma

Pařížské ROHLÍČKY

, ,
Pařížské ROHLÍČKY

Nevím, jak moc mají tyto rohlíčky společné s Paříží, ale pro mě jsou neodolatelné stejně jako třeba pro turistu Eiffelovka. Jako dítě jsem je každé vánoce hltal po kvantech. Až letos jsem se odvážil k této veganské verzi. Nebylo to však úplně jednoduché, práce s rohlíčky a krémem musí být rychlá. Tento druh cukroví se kvůli kratší trvanlivosti krému dělá co nejblíže Vánocům, ale korpusky můžete mít upečené předem. No, a jestli máte rádi čokoládu, tak je tohle cukroví právě pro vás.

DSC_8402

30 malých rohlíčků
Doba přípravy: 1 1/2 hodiny
Doba tuhnutí krému: 2 hodiny

Budeme potřebovat:
Korpusky:
250 g vlašských ořechů
3 pl hnědého lnu
200 ml kokosové smetany /ecomill/
3 pl pohankové mouky
1 vanilkový cukr
30 g tmavého třtinového cukru
Krém:
200 ml mandlové smetany
20 g kukuřičného škrobu
2 pl třtinového tmavého cukru
1 pl kakaa
100 g margarinu /provamel/
100 g čokolády na vaření
Poleva:
100 g čokoládových peciček
2 pl kokosového tuku

DSC_8381

Návod:
KORPUSKY
1
.  Ořechy umeleme na jemnou mouku. Len umeleme na hrubo.
2. Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme oba cukry, mouku a přivedeme k varu. Povaříme na hustý pudink. Vsypeme umleté ořechy a namočený len. Vložíme do lednice na ½ hodiny ztuhnout.
3. Rukama tvarujeme libovolné tvary (rohlíčky nebo podélné tyčinky o velikost cca 3 cm). Vkládáme na plech potáhnutým papírem na pečení. Pečeme na 150°C 13-15 minut, dokud nezačnou korpusky hnědnout (ne příliš dlouho – měly by být ještě trochu měkké).

 

DSC_8302
KRÉM
1. Téměř celou smetanu vlijeme do hrnce, zbytek vlijeme do malé misky, přidáme 2 pl vlažné vody (vypláchneme obal od smetany). Přidáme škrob a metličkou rozmícháme. Vlijeme do hrnce.
2. Přidáme kakao, cukr a opět metličkou rozmícháme. Přivedeme k varu a uvaříme hustější pudink.
3. Odstavíme, přidáme margarín, polevu a znovu metličkou vmícháme. Necháme dostatečně ztuhnout v lednici (cca 2 hodiny).
4. Náplň vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme na korpusky. Je důležité pracovat rychle, krém se v rukou rychle rozpouští. Pokládáme na tác, který dáme na chvíli do chladu (nejlépe do mrazáku). Vyjmeme a máčíme ve vodní lázni rozpuštěné polevě s tukem. Po ztuhnutí polevy můžeme opět zlehka polít čokoládou (viz foto).

DSC_8409

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

4.12.2019

Share This