Hraška je výjimečný a originální český výrobek. Její předností je především vysoký obsah vlákniny. Firma Ceria s. r. o, která ji vyrábí, klade při výrobě v první řadě důraz na zdravotní prospěšnost výrobků. Nepoužívá syntetická barviva ani konzervanty a také dohlíží na to, aby byla přirozeně bez lepku či glutamanu sodného. Obsahuje vysoký podíl draslíku, železa, hořčíku nebo zinku. Pro všechny tyto klady je ve stravě výborná proti civilizačním chorobám. Pozitivem je také to, že je hraška připravená z loupaného mletého hrachu, a proto je velice dobře snášena při trávení.
Použití:
Já mám prozatím zkušenost s několika druhy produktů této firmy:
Hraška na zahušťování:
se dá použít do polévek, omáček, zeleninových směsí nebo také guláše. Může také sloužit jako náhražka vejce při pečení, do palačinek nebo těstovin.Pro její pojivost ji můžeme přimíchat do zeleninových karbanátků nebo třeba luštěninové sekané.
Hraška na obalování:
funguje ve formě hustého těstíčka vytvořené ze směsi a vlažné vody. Použití je podobné jako při klasickém trojobalu.
Hraška vanilková:
Hodí se především do na pečení, dortů, zákusku a sladkého pečiva.
Vše k zakoupení v zde : e-shop
Více informací se dozvíte na : www.ceria.cz
Recepty:
Žitné halušky se zelím a temepehem
Žitné nudle s mákem
Hrašku jsem si koupila teprve nedávno, ale musím říci, že to byla výborná volba, už se natrvalo stala součástí mého vaření! Mohu též vřele doporučit! 🙂