Už dlouho jsme doma plánovali, že musíme vyzkoušet tyto krásně barevné cupcaky. A právě blížící se svátek Valentýna k tomu přímo vybízel. Bylo potřeba sehnat pár důležitých surovin, třeba gelovou červenou barvu red velvet, tu jen tak v běžných obchodech nenajdete, musel jsem ji objednat ve specializovaném cukrářském internetové obchodě, také různé dekorace na pečení zde není problém obstarat. Mimo to jsem opět dal na kvalitu a pro tyto cupcaky vybral tu nejkvalitnější mouku, špaldovou polohrubou a hladkou Probio, určitě doporučuji.
Suroviny:
těsto:
100 g špaldové polohrubé mouky
80 g špaldové hladké mouky
1 lžíce holandského kakaa
1/3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1/3 lžičky jedlé sody
špetka soli
1 vejce vel. L
130 g krupicového cukru
50 ml řepkového oleje
150 ml kysaného podmáslí
1 lžíce vanilkového extraktu
necelá lžička gelového červeného barviva
krém:
100 g másla
120 g smetanového čerstvého sýru
100 g moučkového cukru
najemno nastrouhaná kůra z bio citronu (zlehka dle chuti)
Na zdobení můžete použít cukrové dekorace, pokud vyhledáváte něco přírodního a více zdravého tak doporučuji maliny sušené mrazem od Emco.
Návod:
1. Do velké mísy přesejeme všechny suché suroviny.
2. V mixeru ušleháme vejce s cukrem, vmícháme olej, podmáslí extrakt a necelou lžičku barviva.
3. Troubu předehřejeme na horko-vzduch na 180°C.
4. Do mokré směsi pozvolna přimícháme suché suroviny. Těstem naplníme košíčky do 3/4 a pečeme asi 20 minut. Necháme vychladit.
5. Ušleháme krém a nazdobíme cupcaky, posypeme libovolným zdobením.