Další pokus o zdravější bábovku s mrkví, brusinkami, citronovou kůrou nebo třeba chia semínky. Já říkám: konečně vláčná bábovka, která neuvízne v krku !
Doba přípravy 110 minut
Budeme potřebovat:
150 g pohankové mouky
150 g pšeničné polohrubé mouky
200 ml sójového mléka
80 g sušených brusinek
2 větší mrkve / já měl po oloupání 230 g/
1 čl skořice
½ kypřícího prášku bez fosfátů
1 čl jedlé sody
100 g kukuřičného sirupu
1 vanilkový cukr
1 banán
1 citron
3 pl chia semínek
3 pl olivového oleje
tuk a mouka na vysypání form
Návod:
- Mouku prosijeme přes síto do větší mísy, přidáme vanilkový cukr, skořici, chia, prášek do pečiva, sodu, brusinky, citronovou kůru a zlehka promícháme.
- Banán vložíme do mixeru, přidáme sójové mléko, olej, sirup a umixujeme do jemna.
- Mrkve nastrouháme na jemném struhadle do misky.
- Všechny složky důkladně promícháme v míse, kde jsme měli mouku.
- Vlijeme do vysypané formy a vložíme do předem na 170°C vyhřáté trouby.
- Po 15 minutách ztlumíme teplotu na 160°C a pečeme dohromady 50-60 minut. Špejlí zkoušíme – musí být suchá a čistá. Když se nám začne shora pálit, zakryjeme alobalem a dopečeme přikryté.