Greenwayfood

by Petr Klíma

Vánoční ovesná panna cotta s anýzem a brusinkovo-jablečným chutney

,
Vánoční ovesná panna cotta s anýzem  a brusinkovo-jablečným chutney

Italská klasika úplně jinak! Co třeba s ovesnou smetanou a anýzovou limonádou od F.H Prager?

DSC_3264

6 porcí
Doba přípravy 25 minut

Budeme potřebovat
0,33 ml anýzové limonády F.H Prager
400 ml ovesné smetany
1 pl strouhaného kokosu
2 pl třtinového cukru hnědého
40 g rozinek
4 čl vloček agar agar
6 formiček nebo skleniček (používám silikonové)

Chutney:
hrstka čerstvých brusinek
1 červené jablko
1 pl rostlinného margarínu (může být kokosový tuk)
1,5 pl lžíce třtinového cukru hnědého
1 dcl anýzové limonády
1 čl mleté skořice
1 pl mandlových lupínků

DSC_3091-2 DSC_3088

Návod

  1. Limonádu vlijeme do většího hrnce, přidáme agar, rozinky, kokos, cukr, zamícháme a necháme 1,5 hodiny namočené.
  2. Přilijeme smetanu, dáme na sporák a přivedeme k varu. Ztlumíme a dalších 5 minut povaříme. Hotovou směs naběračkou rovnoměrně rozdělíme do formiček. Na spodu hrnce budou ležet rozinky, těmi naplníme formičky nejprve do 1/3 a následně rozdělíme zbytek. Necháme v lednici nejlépe 4 hodiny ztuhnout.
  3. Před podáváním na rozehřátém tuku krátce orestujeme brusinky s nakrájenými jablky, přidáme cukr se skořicí a také krátce orestujeme. Zalijeme limonádou a necháme chvíli zredukovat.
  4. Panna cottu vyklopíme na talířky a přelijeme teplým chutney. Můžeme ozdobit mátou nebo meduňkou. Posypeme mandlemi nebo skořicí.
  1. DSC_3181-2

DSC_3234

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

19.12.2015

Share This