Greenwayfood

by Petr Klíma

KUCHAŘKA pokřtěna a poslána do světa…..

KUCHAŘKA pokřtěna a poslána do světa…..

Začátkem září vyšla moje první kuchařka s názvem Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl. Toto je informace poměrně stará a relativně známá tomu, kdo mě sleduje na blogu, FB či Instagramu. Poprvé jsem ji měl možnost představit na Biodožínkách, o kterých...
Sonnentor- exkurze ve firmě kde roste radost….

Sonnentor- exkurze ve firmě kde roste radost….

Začátkem tohoto týdne jsem se zúčastnil velice příjemné exkurze ve firmě Sonnentor. Vydaly jsme se hodně brzo ráno, jelikož nás čekala hodně daleká cesta po nevyzpytatelné dálnici D1. Firma se lokalizuje na jižní Moravě ve vinařském kraji v Čejkovicích nedaleko...
Cesta za panenským medem do předhůří Českého lesa

Cesta za panenským medem do předhůří Českého lesa

Med vyráběný v České republice je různé kvality, barvy, ale také rozdílné chuti. Mnoho medu se k nám také dováží a jeho kvalita je někdy dost žalostná. Já mám med velice rád a pokud možno si vybírám kvalitní zdroj, o kterém něco vím. Již dříve jsem slyšel o medu...
Exkurze ve firmě Agrimex  -zpracování letošního špenátu z Polabí

Exkurze ve firmě Agrimex -zpracování letošního špenátu z Polabí

  Žijeme v době, kdy se při výběru potravin neustále mluví o čerstvé zelenině, farmářských produktech, pečivu bez éček nebo masa bez antibiotik. Když se zaměříme pouze na zeleninu, je celkem pochopitelné a vědecky dokázané, že čerstvá zelenina je pro nás nejlepší,...
Tržnice Sapa- Malá Hanoj na okraji Prahy

Tržnice Sapa- Malá Hanoj na okraji Prahy

S myšlenkou, že bych měl navštívit vietnamskou tržnici Sapa v pražské Libuši, jsem koketoval už hodně dlouho. Poprvé jsem se o tomto místu dozvěděl od gurmána Pavla Maurera, který občas navštíví naši restauraci v Dejvicích. Vždy prohodíme několik slov a jednou padla...