Greenwayfood

by Petr Klíma

Františkánský klášter v Hájku

Františkánský klášter v Hájku

Včerejší sluneční avšak mrazivé ráno bylo jako stvořené vyrazit někam za poznáním. Já už plán samozřejmě měl daný, polední dny jsem se velice těšil na komentovanou prohlídku klášteru Hájek, který je nedaleko našeho domu (svižnou chůzí asi 20 minut). Návštěvu...
Podzim na farmě a na trhu

Podzim na farmě a na trhu

Foto: Jiří Grégr Podle mě i podle mého farmáře je podzim nejplodnějším obdobím celého roku a časem největší hojnosti. Zajímavé je i to, že ještě počátkem podzimu se na čáslavské farmě u Jamborů stále připomínají i předchozí roční období, jaro a léto současně. Stále se...
Rolování rolád s jahodami

Rolování rolád s jahodami

Na posledním kroužku vaření č.16 jsem pro děti na přání opět vybral sladký moučník. Nechal jsem je připravit dva druhy rolád, obě plněné krémem a jahodami. Některým skupinám (kteří připravovali světlou roládu), se dařilo o trochu méně, něž druhým. Korpus se povedl na...
Poslední den v Country life…..

Poslední den v Country life…..

31. srpen byl můj poslední den v pozici šéfkuchaře dejvické restaurace Country Life BIO. Po více jak dvanácti letech jsem se rozhodl odejít z firmy, kde to vždy bylo o velkém srdci, dobrém kolektivu, či stoprocentní péči o každého zákazníka. Díky této pracovní...
Pokřtěno a vysláno do světa….

Pokřtěno a vysláno do světa….

Další krásná událost za námi. V minulém týdnu se odehrálo hned několik zajímavých akcí, kterých jsem se zúčastnil. I když do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se akce uskuteční, vše klaplo na jedničku bez újmy na kohokoliv zdraví. Minulé úterý se v rotundě ve...