Greenwayfood

by Petr Klíma

Zelená ředkvičková polévka

Zelená ředkvičková polévka

Farmářské trhy už nabízí hned několik typicky jarních druhů zeleniny, na které se nyní logicky zaměřuji. Připravil jsem pro vás několik receptů z chřestu, polévku,  svěží salát a brzy vám je naservíruji ještě jedno překvapení. Nyní můžete také na svém oblíbené stánku...
Hlívová polévka s celerem

Hlívová polévka s celerem

Možná si řeknete, že polévku z hlívy ústřičné umí připravit každý. Já mám však pár triků, jak ji udělat trochu jinak a chuťově perfektní. K tomu stačí jen pár neobvyklých surovin, velice rád používám podomácku umletý červený pepř, není vůbec ostrý a je příjemně...
Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Tak kopřivy už nějakou chvíli rostou! Ty krásný malý, mlaďoučký, tmavě zelený. Jedna z prvních průkopníků z říše bylin, které volně rostou skoro všude. S medvědím česnekem nám vždy dávají signál přicházejícího jara. Jejich využití v domácnosti je mnohostranné. Jak...
Uzená kroupová polévka

Uzená kroupová polévka

Klasická masitá uzená polévka se vaří převážně v jižním Tyrolsku, odkud nemá asi až tak daleko k nám, možná proto je u nás poměrně populární. Já pro vás opět připravil tuto velice jednoduchou vegetariánskou verzi, kde hlavní roli kromě krup a zeleniny hraje uzené...
Poctivý zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Poctivý zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Udělat si dobrý zeleninový vývar není žádná věda. Stačí mít pouze kvalitní suroviny a pár hodin času na dohlížení, aby byl vývar pravý silák. My u nás v restauraci děláme vývar každý den, máme vždy spoustu odřezků z různých druhů zeleniny, které do posledního kousku...