Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin .Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni:...
Tak už se nám snad pomalu blíží jaro a s ním také nejvýznamnější křesťanské svátky roku velikonoce. A to si žádá pohlédnout se po nějakém nevšedním receptu, který bychom si mohli připravit. Co třeba vyzkoušet tyto placičky. Quinoa, ale také tsampa (pražená ječná...
Nový recept, který jsem připravil do pořadu Sama doma. Tématem byly recepty z pohanky a jelikož se mi při zkoušení tento zimní salát vážně povedl, tak nemohl na natáčené chybět. Suroviny: 70 g světlé pohanky ¼ čerstvého celeru ½ jablka 2 hrstky sušených rajčat v oleji...
Na posledním kroužku jsem opět děti nechal připravit některé z jarních surovin, především špenát a medvědí česnek. V receptu je mimoto doplnily špaldové bio kroupy, smetana a také balkánský sýr. Nakonec z toho vzniklo velice výživné a chutné rizoto neboli špaldoto...