Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek – obložené bagety

Kroužek – obložené bagety

Další téma našeho kroužku vaření byly obložené bagety, na které jsme s dětmi vyrobili hned několik druhů pomazánek. Následně si děti navzájem pomazánky vyzkoušely jeden od druhého a mohly tak vytvořit velice pestrý talíř nevšedních obložených chlebíčků. Na zdobení nám...
Rolování rolád s jahodami

Rolování rolád s jahodami

Na posledním kroužku vaření č.16 jsem pro děti na přání opět vybral sladký moučník. Nechal jsem je připravit dva druhy rolád, obě plněné krémem a jahodami. Některým skupinám (kteří připravovali světlou roládu), se dařilo o trochu méně, něž druhým. Korpus se povedl na...
S dětmi z Hanspaulky v Sama doma

S dětmi z Hanspaulky v Sama doma

Ne vždy se vám v životě poštěstí, že se díky své profesi podíváte do nějakého pořadu v České televizi. Mě se to tak díky mým knihám a nakladatelství Smart Press podařilo už několikrát, většinou to bylo do pořadu Sama doma. I tentokrát jsem vyrazil do tohoto pořadu a...
Letní závitky na kroužku

Letní závitky na kroužku

Máme za sebou již patnáctý kroužek vaření, tentokrát zaměřený na čerstvou asijskou kuchyni v podobě letních závitků. Čerstvé nesmažené letní závitky Nem cuốn (gỏi cuốn) jsou vkusnou formou, jak si připravit čerstvou zeleninu jinak než prostřednictvím salátu. A i proto...
Pečení jidášů na kroužku

Pečení jidášů na kroužku

Podobně jako před Vánocemi jsem děti z kroužku pozval na velké předvelikonoční pečení tradičních jidášů do naší školní kuchyně. Když jsem dětem oznámil kde budeme vařit, tak byly nadšené a ani tomu nemohly uvěřit, někteří už tuto zkušenost měly za sebou, pro některé...