Greenwayfood

by Petr Klíma

Nudle udon s hlívou a tofu

Nudle udon s hlívou a tofu

Řadu let používám do asijských jídel oblíbenou směs koření, která se nazývá koření pěti vůní , které má původ z daleké Číny.  Nebylo vždy jednoduché toto koření sehnat, až do dnešního dne, kdy na trh přichází s touto novinkou v sortimentu Sonnentor a jak jinak než v...
Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný...
Pečená sezamová petržel s medem a dresinkem

Pečená sezamová petržel s medem a dresinkem

Petržel či pastinák je dle mého názoru nedostatečně využívanou surovinou v našich kuchyních. Já sám jsem v minulosti vytvořil hned několik zajímavých receptů, saláty, polévky a řadu dalších nevšedních pokrmů. Pečená petržel je pro mě běžnou záležitostí, tento recept...
Pečená zelenina s cizrnou

Pečená zelenina s cizrnou

Pečená zelenina je velice vděčným jídlem, chutná snad skoro všem. Kořenová zelenina všeho druhu je navíc klasickou a velmi dostupnou zimní surovinou. Tentokrát jsem pokrm obohatil cizrnou, která, by taktéž neměla ve vašem jídelníčku chybět. Na ochucení jsem vybral...
Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Nový návod na zdravější pizzu přímo u vás doma je tu!  Recept pochází se zeleninové kuchařky a já ho trochu poupravil pro účely kroužku vaření, který nyní vedu na Hanspaulce. Fotografie jsem tentokrát použil z domácí narozeninové oslavy dcery Julie, zde si mimo jiné...