PK | Led 20, 2024 |
Nedávno jsem pro děti doma uspořádal velkou premiéru v kuchyni, vytvořili jsme čerstvé těstoviny. Zprvu jsem zvolil ravioli, abychom si vyzkoušeli těstoviny s náplní. A jelikož nám všem chutná brokolice, tak volba surovin na náplně byla jasná. Navíc nám k tomu byl ku...
PK | Led 12, 2024 |
Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během...
PK | Lis 4, 2023 |
Tato pikantní rýže je poměrně jednoduchá záležitost, jen je potřeba pár klíčový surovin. V první řadě je to kimchi, ať už domácí anebo kupované, to je jedno. Dále je nutné si dopředu uvařit rýži, nechat vychladnou, aby se drolila, já do tohoto jídla používám vždy rýži...
PK | Říj 24, 2023 |
Tenhle recept je nyní už trochu mimo sezónu, ale nějak mi přišla pod ruku konečně příležitost ho vyzkoušet a hlavně sepsat. A proto dávám na blog jakby náhodou chtěl někdo ještě vyzkoušet. Tento pokrmy byl v minulém týdnu na jídelníčku naší školní jídelny, brzy se...
PK | Kvě 7, 2023 |
Na posledním kroužku jsem opět děti nechal připravit některé z jarních surovin, především špenát a medvědí česnek. V receptu je mimoto doplnily špaldové bio kroupy, smetana a také balkánský sýr. Nakonec z toho vzniklo velice výživné a chutné rizoto neboli špaldoto...