PK | Zář 23, 2017 |
Koncem léta je na trhu zeleniny spousta. Najdete zde také různé druhy paprik, které si třeba můžeme naplnit. V restauraci jsme si na tento pokrm našli čas až koncem sezony, naplnili jsme asi 130 paprik, které k nám doputovaly na křest z farmy Jamboz z Čáslavi, na...
PK | Čvc 8, 2017 |
Tento pokrm by měl sloužit jako příloha nebo teplý salát. Už jen proto, že kapusta není úplně rozvařená a na talíři zůstává lehce křupavá. Počet porcí 3-4 Doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 2 hrsti oloupaných mandlí hrst sušených rajčat ½ větší kapusty včetně...
PK | Čvn 23, 2017 |
Je to pár let, co jsem udělal polévku z pečeného květáku. Letos jsem se rozhodl pečený květák zkombinovat s cizrnou, smíchat s těstovinami a navrch udělat jogurtový dresink s česnekem a mátou. Když květák pouze pečete, je dobré použít mladý květák, který roste právě...
PK | Čvn 17, 2017 |
Toto byl první mangold, který jsem od farmáře dostal. Bylo to v době, kdy ještě ani nebyl v prodeji. Mangold jsem zpravidla používal v salátech nebo polévkách, a tak jsem dumal, jak ho ještě nápaditě využít třeba v hlavním chodu. Vznikly tyto závitky. Recept je spíše...
PK | Čvn 1, 2017 |
Tak tu máme opět období, kdy se k nám do kuchyně dostává mlaďoučký jarní špenátu a proto jsem si připravil pár nevšedních receptů. První v řadě je právě tento s tmavozelenou čočkou a opékaným tofu. No a právě třeba na tofu jsem tentokrát použil jednu z kořenících...