Greenwayfood

by Petr Klíma

Quinoa s pečenou  kořenovou zeleninou a olivami

Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

Tento ryze podzimní pokrm můžeme připravit i v jakémkoliv jiném ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin. Každopádně je přirozené zpracovávat kořenovou zeleninu od podzimu do jara. Opět před vámi stojí bezlepkový recept, tentokrát z klasické bílé quinoi,...
Indické jáhly s květákem a čočkou

Indické jáhly s květákem a čočkou

Toto je recept na poměrně jednoduché a na suroviny nenáročné jáhlové rizoto v orientálním stylu. Je pravda, že už tento recept dělám v restauraci léta, každopádně jsem ho chtěl trochu zjednodušit tak, jak to nyní dělám u více receptů.  Počet porcí: 4 – 5 Doba...
Oves s růžičkovou kapustou zelenou čočkou a celerovými škvarky

Oves s růžičkovou kapustou zelenou čočkou a celerovými škvarky

Toto jídlo je mírně pracné, ale vážně stojí za to úsilí. Je to úplná delikatesa. Moc pěkně vypadá a myslím, že s ním budete mít úspěch i u zapřisáhlých jedlíků masa nebo u lidí, kteří nemají rádi v pokrmu třeba celer. Jako hlavní složkou jsem tentokrát vybral oves...
VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

Když se procházíte na podzim lesem, narazíte na houby klasické jako pravé hřiby, suchohřiby, babky, bedly nebo třeba kozáky. Možná jste ale viděli houbu, která roste právě kolem Václava, roste v celých trsech a říká se jí václavka. Narazil jsem na několik receptů, ale...
STŘEDOMOŘSKÁ zeleninová směs s polentou z čerstvé kukuřice

STŘEDOMOŘSKÁ zeleninová směs s polentou z čerstvé kukuřice

Na trzích se často na podzim prodávají kukuřičné klasy, které jsou velice chutné a nesmírně sladké. Většinou nemáme moc nápadů na jejich zpracování, takže je uvaříme v hrnci, omastíme, osolíme a pečlivě okousáme. Možná ale netušíte, že si z takové kukuřice velmi...