PK | Lis 6, 2017 |
Tento ryze podzimní pokrm můžeme připravit i v jakémkoliv jiném ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin. Každopádně je přirozené zpracovávat kořenovou zeleninu od podzimu do jara. Opět před vámi stojí bezlepkový recept, tentokrát z klasické bílé quinoi,...
PK | Říj 28, 2017 |
Toto je recept na poměrně jednoduché a na suroviny nenáročné jáhlové rizoto v orientálním stylu. Je pravda, že už tento recept dělám v restauraci léta, každopádně jsem ho chtěl trochu zjednodušit tak, jak to nyní dělám u více receptů. Počet porcí: 4 – 5 Doba...
PK | Říj 20, 2017 |
Toto jídlo je mírně pracné, ale vážně stojí za to úsilí. Je to úplná delikatesa. Moc pěkně vypadá a myslím, že s ním budete mít úspěch i u zapřisáhlých jedlíků masa nebo u lidí, kteří nemají rádi v pokrmu třeba celer. Jako hlavní složkou jsem tentokrát vybral oves...
PK | Říj 12, 2017 |
Když se procházíte na podzim lesem, narazíte na houby klasické jako pravé hřiby, suchohřiby, babky, bedly nebo třeba kozáky. Možná jste ale viděli houbu, která roste právě kolem Václava, roste v celých trsech a říká se jí václavka. Narazil jsem na několik receptů, ale...
PK | Říj 2, 2017 |
Na trzích se často na podzim prodávají kukuřičné klasy, které jsou velice chutné a nesmírně sladké. Většinou nemáme moc nápadů na jejich zpracování, takže je uvaříme v hrnci, omastíme, osolíme a pečlivě okousáme. Možná ale netušíte, že si z takové kukuřice velmi...