Greenwayfood

by Petr Klíma

Perníčky z žitné výražkové mouky

Perníčky z žitné výražkové mouky

​ Abych pravdu řekl, tak jsem nikdy nepekl žitné perníčky, většinou jsem používal špaldovou mouku, takže tohle byla letošní premiéra. Tento recept jsem si vybral v rámci spolupráce s firmou Probio, která má dle mého názoru mouky nejlepší kvality na českém trhu. Probio...
Valentýnská máslová srdíčka

Valentýnská máslová srdíčka

Na den sv. Valentýna, který se nám blíží, by bylo dobré vymyslet něco originálního a hlavně krásného. A proto jsem se opět rozhodl tento úkol vymyslet s dětmi doma i na kroužku vaření. Vytvořili jsme tyto krásně barevné sušenky, které potěší kohokoliv, koho máte rádi,...
Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Možná se vám nechce trávit dlouhý čas s přípravou několika druhů vánočního cukroví. Tak pro tuto příležitost jsem vám připravil tento jednoduchý a rychlý recept. Jde vlastně o velice výživné cukroví, které v sobě paradoxně žádný cukr neskrývá, vše je oslazeno datlemi....
Špaldové martinské rohlíčky

Špaldové martinské rohlíčky

Svatého Martina letos oslavíme několikrát, jak doma, v jídelně, tak i s dětmi na pravidelném úterním kroužku. Pro tuto příležitost jsem vytvořil originální recept na klasické svatomartinské rohlíčky. Hlavním partnerem se mi pro tuto událost stal český producent...
Rychlé smetanové kokosky s pomerančem

Rychlé smetanové kokosky s pomerančem

Abych pravdu řekl, kokosky jsem snad nikdy nedělal, i když kokos miluji. A tak jsem se do toho pustil. Samozřejmě nepřipadaly v úvahu vaječné bílky, přemýšlel jsem tedy, jak na to. U nás v krámě mi do oka padly rýžové vločky. Vytvořil jsem z nich jakousi hmotu...