Greenwayfood

by Petr Klíma

Jak jsme pekli svatomartinské ořechové rohlíčky ve škole

Jak jsme pekli svatomartinské ořechové rohlíčky ve škole

Při vybírání receptů na společné vaření a pečení s dětmi, se vždy snažím držet určitých pravidel. Především by připravovaný pokrm měl být pokud možno sezonní, zdravý, ojedinělý nebo spojený s určitou tradicí a obdobím ve kterém se zrovna nacházíme (v tradicích a...
První měsíc na škole úspěšně za námi….

První měsíc na škole úspěšně za námi….

rád bych se s Vámi opět zpětně podělil o tom, co se za uplynulých pár týdnů připravovalo pro naše děti ve školní jídelně. Nechci však, aby to vypadalo, že se chci chlubit cizím peřím, jídelna má nespočet osvědčeně zabydlených jídel, které se tu několik let pravidelně...
Podzimní saláty s dětmi

Podzimní saláty s dětmi

V pořadí třetí kroužek vaření, na kterém jsme vlastně ani moc nevařili, byl zaměřený na saláty z podzimní kořenové zeleniny. Pro děti to byla velká zkouška, jelikož saláty ve škole příliš nebaští, také proto jsem toto téma zvolil. V jídelně jsem zařadil už několik...
Kroužek s krémovými polévkami

Kroužek s krémovými polévkami

Druhé zářijové setkání s dětmi, které se nám značně rozrostlo, jsem zaměřil na podzimní polévky. Hlavním důvodem byl byl fakt, že děti v jídelně polévky odmítají, často misku s polévku pouze míjí, jako by neexistovala. Není to ale vždy, je zde několik favoritů jako...
Kouzlo opuštěných sadů

Kouzlo opuštěných sadů

Tento článek jsem měl v plánu napsat několik let, vždy ve mně tato myšlenka opětovně vzplane s příchodem podzimu. Možná si také všímáte, že na různým místech Čech, kde lemují cesty ovocné stromy, se povaluje velké množství jablek a nejen u cest. Pokud se rádi...